Scholen, VVE’s en Agrarische bedrijven

Agrarisch ondernemers
Juist voor agrarische bedrijven, waar over het algemeen de meest optimale dakinrichting kan worden gekozen, is de overstap naar duurzame energie nu wel heel gemakkelijk geworden: zonder te investeren in zonnepanelen kan er geprofiteerd worden van de zon. Download hier meer informatie in PDF
Heeft u interesse: neem contact met ons op en u heeft snel een op maat gemaakte offerte in huis.

Scholen
Hoe laat je kinderen nu echt ervaren dat we energie uit de zon kunnen halen? Dat het licht in de klas kan branden dankzij de zon en dat we zelfs de school kunnen verwarmen zonder gebruik te hoeven maken van fossiele brandstoffen? Heel simpel; door zonnepanelen te plaatsen op het dak van de school! Om te kunnen profiteren van de zon hoeft een school niet zelf te investeren in zonnepanelen. Benieuwd hoe dit werkt? Download hier meer informatie in PDF
Heeft u interesse: neem contact met ons op en u heeft snel een op maat gemaakte offerte in huis.

Vereniging van Eigenaren (VVE)
Als bestuur van een VVE bent u verantwoordelijk voor de exploitatie en het onderhoud van de gemeenschappelijke delen van het hele gebouw, zoals het trappenhuis, het dak, de eventuele lift, tuin en gemeenschappelijke cv-ketel. De energie rekening voor de exploitatie van gemeenschappelijke installaties is een aanzienlijke kostenpost. Door zonnepanelen te plaatsen kunt u uw energierekening fors omlaag brengen. Toch is de initiele investering vaak een moeilijk te nemen hobbel. Om te kunnen profiteren van lagere energiekosten met behulp van zonnepanelen hoeft u niet zelf te investeren. Friesland Zon verzorgt de volledige aanleg, het onderhoud en beheer en u betaalt een vaste vergoeding die vaak lager ligt dan de besparing op uw energierekening. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op en u heeft snel een op maat gemaakte offerte in huis.

Rekenmodule

Zodra u heeft gekozen voor de panelen van Friesland Zon maakt de installateur een afspraak met u. Hij controleert of het aantal zonnepanelen uit onze rekentool past op uw dak en stelt een definitief systeem voor dat voor u een optimale opbrengst oplevert. Hij inspecteert het dak en doet voorbereidende werkzaamheden in de meterkast om de panelen uiteindelijk aan te sluiten op het net. U krijgt dan ook de plaatsingsdatum door. U dient dan wel aanwezig te zijn in verband met de toegang tot de meterkast.

In principe is ieder dak geschikt voor het plaatsen van panelen. De hellingshoek en de ligging ten opzichte van de zon zijn daarbij wel van invloed op het uiteindelijke rendement. Wanneer in een uitzonderlijke situatie uw dak minder geschikt is of speciale aanpassingen vereist zijn, zal dit door de installateur worden aangegeven.

In de volksmond gebruiken we het begrip zonnepanelen, maar je zou het ook daglichtpanelen kunnen noemen. Een zonnepaneel functioneert al bij daglicht en het is dus niet zo dat je overmatige zon nodig hebt om energie op te wekken. Dit daglicht wordt opgevangen door de zonnecellen, gemaakt van o.a. silicium, die het licht omzetten in gelijkstroom. Deze gelijkstroom wordt door een omvormer omgezet naar wisselspanning: elektriciteit. Deze omvormer wordt veelal in huis geplaatst en via uw meterkast verbonden met het elektriciteitsnet zodat uw eigen dak een bijdrage levert aan de totale energieproductie in Nederland.

Door middel van een handig monitoringsysteem kunt u via uw eigen PC in de gaten houden hoeveel elektriciteit u produceert en welke u dus minder inkoopt. Elke kWh elektriciteit die wordt opgewekt wordt in mindering gebracht op uw verbruik. De vergoeding die u voor de panelen betaalt aan Friesland Zon is lager dan de prijs die u normaal zou betalen voor elektriciteit.

Onze monitoringstool houdt precies bij hoeveel elektriciteit u met de panelen produceert. U gebruikt hiervan direct elektriciteit, maar een deel levert u rechtstreeks aan het elektriciteitsnet. U wordt dus elektriciteitsleverancier en daarom mag u ‘salderen’.  Dit betekent dat er een verrekening plaats gaat vinden tussen de energie die u levert en de energie die u vraagt van het net. Alle geproduceerde elektriciteit wordt 1 op 1 gecompenseerd op uw factuur.

Wanneer u de offerte aanvraagt via de rekenmodule, wordt u gevraagd een aantal gegevens in te vullen. Over uw dak, uw huidige energieverbruik en de kosten daarvan. Friesland Zon maakt inzichtelijke hoeveel u gaat besparen met onze zonnepanelen. Naast de offerte ontvang u ook de algemene gebruiksvoorwaarden. Leest u deze goed door en bij vragen kunt u altijd contact opnemen met 088-4000575. Zodra u via de website akkoord heeft gegeven aan ons voorstel, komt de overeenkomst tot stand. Vervolgens neemt onze installateur contact met u op voor het opmeten van het dak. U heeft 7 werkdagen bedenktijd na het bezoek van de installateur.

U gaat een overeenkomst aan voor minimaal 12 jaar. Echter na 7 jaar mag u de zonnepanelen ook van ons overnemen. U draagt vanaf dat moment dan zelf zorg voor onderhoud en eventuele vervanging van onderdelen. Gedurende de looptijd van het contract bent u dus geen eigenaar.

In onze rekenmodule staat een standaardwoning voorgeprogrammeerd. U kunt een aantal variabelen zelf aanpassen om inzicht te krijgen in uw specifieke voordelen.

  • Deze mobiele versie laat niet alle elementen van de website zien